PS3 Slim reparatie: het lange wachten.

Door MenN op zondag 17 april 2016 22:25 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 3.779

Holy cow, Tweakblog van de Maand!!!! Dat was toch een leuke verrassing toen ik het artikel op de frontpage aan het lezen was 😄
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1900448/Tweakers.net%20plaatjes/Tweakblogs/ps3Repair/PS3%20Update%205.png

Dat schept uiteraard verwachtingen voor de rest van mijn stukjes hier. Dus vandaar, laten we eens kijken hoe het gaat met de ps3 repair.

De onderdelen zijn verstuurd, nu begint het wel bekende wachten totdat het Chinese spul eindelijk eens in de brievenbus ligt. Met een verwachte leveringstijd van 60 dagen kan het dus nog wel even op zich laten wachten.

Dan maar alvast verder met de andere zaken die nog gedaan moesten worden. Als eerste was het testen met de component kabel. Daar was ik positief verrast door, Netflix streamt zonder problemen 1080p.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1900448/Tweakers.net%20plaatjes/Tweakblogs/ps3Repair/PS3%20Update%202.jpg

Dat was een mooie meevaller, en sindsdien staat de ps3 al trouw te streamen onder de TV in afwachting tot zijn HDMI transplantatie. Nu was ik benieuwd wat allemaal werkt of niet werkt via de component en heb wat getest hier en daar.
  • Game demo’s uit de store spelen prima af in 1080p
  • Videoland app alleen SD video
  • Paté Thuis ook SD
  • Youtube app ook SD video
  • Blu-ray playback is ook SD only.
Opzich jammer, maar na de aanstaande operatie zijn ook die opties allemaal in glorieus HD te bekijken.

Dan op naar het volgende struikel blok. Sony bedacht namelijk dat het erg handig zou zijn als de ps3(en ook de ps4) geen IR poort hebben om media te bedienen, maar of via de controller of via hun bluetooth afstandsbediening die je uiteraard apart kan aanschaffen.
Daar zullen ze vast goede redenen voor gehad hebben($💰💶) maar het integreert nu niet echt makkelijk in je media setup met zo’n lekker handige programmeerbare afstandsbediening.

Maar ik ben niet de eerste die dat nadeel hebben ondervonden. Dus na een aantal uren shoppen op ebay/aliexpress (want ook hier zo goedkoop mogelijk 😅) kwam ik hier op uit:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1900448/Tweakers.net%20plaatjes/Tweakblogs/ps3Repair/PS3%20Update%201.JPG

Voor €6,99 inclusief verzending kwam dit leuke setje mijn kant op.
Het heeft alle knoppen die essentieel zijn voor te Netflixen, dus dit voldoet prima.

Toen het pakketje binnen kwam en ik me een weg gebaand had door die bloed irritante blister verpakking was ik aangenaam verrast. De afstandsbediening voelde behoorlijk beter aan dan ik verwachte voor deze prijs. Als ik niet met een universele afstandsbediening zou werken was dit nog niet zo slecht.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1900448/Tweakers.net%20plaatjes/Tweakblogs/ps3Repair/PS3%20Update%204.jpg

Maar het belangrijkste in dit pakket was de usb naar IR adapter die in de PS3 geprikt kan worden.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1900448/Tweakers.net%20plaatjes/Tweakblogs/ps3Repair/PS3%20Update%203.jpg

Nu was het alleen nog maar zaak om de IR commando's in de Prestigo te programmeren en de juiste macro’s aan te maken om makkelijk te switchen tussen alle apparaten.

Dit is een nagenoeg perfecte oplossing was het niet dat er een noemenswaardig minpunt is. Je kan namelijk niet via IR de PS3 opstarten, je zult dus altijd even uit je luie stoel moeten komen om zelf ff het ding aan te zetten. Daar kan ik eerlijk gezegd wel mee leven, maar het was toch een stuk handiger geweest van Sony om gewoon een simpele IR poort in te bouwen. Microsoft is het namelijk wel gelukt in de xbox 360, die komt standaard met IR.

In elk geval word in huize MenN nu tevreden Netflix bekeken, en als de aanstaande operatie is afgerond kan er nog veel meer.

Volgende: Smartphone Fotografie 09-'16 Smartphone Fotografie
Volgende: PS3 Slim reparatie: de diagnose 03-'16 PS3 Slim reparatie: de diagnose

Reacties


Door Tweakers user jerpsx, zondag 17 april 2016 22:56

De PS3 ondersteund ook HDMI-CEC

Als je televisie dit ook ondersteund kun je gewoon de afstandsbediening van de televisie gebruiken, en eventueel ook de PS3 inschakelen via de TV ;)

Hier op een Sony TV werkt het goed samen, met andere merken zou het misschien zo kunnen zijn dat de knoppen niet helemaal logisch zijn (of niet werken) maar het proberen waard denk ik!

Door Tweakers user MenN, maandag 18 april 2016 00:11

jerpsx schreef op zondag 17 april 2016 @ 22:56:
De PS3 ondersteund ook HDMI-CEC

...
Met HDMI-CEC heb ik toch altijd zeer gemixte ervaringen. Het werkt in mijn ervaringen vaker niet dan wel. Nu staat hier thuis nog altijd een 42" Samsung die al zeker zo'n 8 jaar oud is, maar deze werkt nog niet eens lekker met HDMI-CEC met een samsung home cinema set die ongeveer net zo oud is.

Wellicht dat het met nieuwere sets veel beter functioneert, maar ik verkies toch IR. Helemaal met de gespecialiseerde knoppen voor een PS3. Ik zie niet zo snel hoe de playstation, cirkel, vierkant, driehoek en kruis toetsen op een tv afstandsbediening zouden moeten functioneren.

Door Tweakers user Sterk1, maandag 18 april 2016 07:58

WIj hebben de PS3 gekoppeld aan een Panasonic 42inch. Mijn zoon van 12 bedient de PS3 volledig met de AB van de Televisie.Zelfs voor cirkel, vierkant driehoek en kruis zijn er toetsen, al snapt hij die logica wel en ik niet. :-(
Soms maakt hij er een sport van om zelfs spelletjes met de AB te spelen.

[Reactie gewijzigd op maandag 18 april 2016 07:58]


Door Tweakers user poema, maandag 18 april 2016 20:35

Hmm, ik dacht dat component beperkt was tot 1080i. Who cares :)

Reageren is niet meer mogelijk